16 Ocak 2021 Cumartesi

BANA UZAK, ALLAH'A YAKIN OL

    


     

    Allah'ın selamı üzerinize olsun sevgili dostlar. Malum dünyayı kasıp kavuran Covid salgınından biz de nasibimizi aldık, çok şükür atlattık. Rabbim tüm insanlığı selamete eriştirsin. Bu yazımda sanal ve reelde çokça duyduğumuz "Bana uzak, Allah'a yakın olsun." sözüyle ilgili bir iki satır  yazayım dedim.

    Bu sözün çıkış menbâının İslam temelli olmadığını düşünüyorum. Çünkü Allah'a yakın olan yada yakın olmak isteyen insan; doğru sözlü, güzel ahlaklı, abid, sevgi dolu, adaletli ve yardımseverdir. Allah'a yakın olan, şeytana uzak olur. Allah'tan uzaklaşan insan kötü alışkanlıklar edinir, menfâatçi ve çıkarcı olur. 

    Cenabı Hakk, Sebe Suresi 37. ayette mealen şöyle buyurur: "Sizi bize yakınlaştıracak olan ne ekonomik, ne de sayısal çoğunluğunuzdur. Yalnızca iman edip, doğru ve yararlı işler yapanlar, bize yakın olabilirler." Ayetten de anlaşılacağı üzere biz Allah'ın emrettiği doğru işler yapalım, abesle iştigal etmeyelim. İnsanlığın yararına işler yapmanın gayreti içinde olalım. Önemli olan nicelik değil, niteliktir. Zafere ulaştıran, komutanın cesareti, gayreti ve taktiğidir. Baş gayesiz olunca, vücud ifsad eder. Bugün dünkü günden daha verimliyse kârdayız, aksi ise zarardayız. İnsanları Hakka ve hakikate çağıralım, en azından bir gayretimiz olsun. Asıl hedefimiz; uzaklaşmak ve uzaklaştırmak değil, İslam kardeşliğiyle yakınlaşmak olsun. Gayret bizden, tevfik Allah'tan.

    Sağlıklı ve huzurla kalın. Tekrar görüşmek dileğiyle Allah' a emanet olun.

Etiketler: ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa