30 Ocak 2020 Perşembe

MÜMİN FERASET SAHİBİ OLANDIR






           Selam Aleyküm sevgili dostlar, değerli takipçiler. Facebook' ta son zamanlarda gözüme çarpan bir paylaşım, beni yaraladı ve bu yazıyı kaleme almaya karar verdim. Takdir siz değerli dostlarımın. Amacım kimseyi rencide etmek değil, hakikate vesile olabilmek.
          Paylaşım şöyle: ”Yüreğinde yoksa bir parça merhamet, ne yapsın sana 6666 ayet.”  Biraz düşünülecek olursa, mazaallah insanı küfre yaklaştıran bir paylaşım bu bence. Bir ayeti kendine rehber edinip kurtuluşa eren, cennetle müjdelenen 4 büyük halife ve sahabeleri gözümüzün önüne getirelim. Bazı sözleri söylerken ya da sanal ortamda paylaşım yaparken bu sözlerin aslı nedir, menbaı nereden geliyor ve hangi düşünceye hizmet ediyor araştırılması gerekir. Müslüman feraset sahibi olandır. Cehalet sapağında olan değil. Aman dikkat! 
        Kuran kalplere şifa, dertli gönüllere deva, doğru yola sevk eden ve öğüt veren bir rehber, belalardan ve dalaletten  emin kılan bir kaledir. Yüce Rabbimiz Yunus Suresi 57.Ayette mealen şöyle buyuruyor:" Ey insanlar! İşte size Rabbinizden bir öğüt, kalplere bir şifâ ve inananlar için yol gösterici bir rehber ve rahmet (olan Kur'an) geldi."
Bir çoğunuz Hz. Ömer (R.A.) 'ın nasıl hiddetle Daru’n  Nedve’ den çıkıp Taha Suresi 1-16 ayetlerini dinledikten sonra kalbine bir rahmet ve merhamet dolup Müslüman olduğunu bilirsiniz. Rahmet ve merhamet kaynağı, Allah'ın kitabı olan Kuran’dır. Taş kalpli bir insanı ipek gibi yumuşak,halim,selim birine dönüştürür Kuran ayetleri. Ayetlerin her asra, her insana, kainata ve alemlere bakan hikmetleri ve sırları vardır. Bizim için örnek alacağımız şahsiyetler Peygamber Efendimiz, sahabe ve ehli sünnet çizgisinden giden alimlerdir. Eğer biz Kuran ve sünnet çizgisinden gitmezsek Allah korusun dalalet yoluna saparız.
 Yol ikidir: Hak yolu ve batıl yolu. Ya Hak yolu seçer, cennete ve Rıza-i İlahiye kavuşursun, ya da batıl yolunda hem dünyanı, hem de ahiretini heba edersin. Siyonist ve emperyalistlerin amacı Müslümanları sünnet ve kitaptan soğutup ateist veya deist bir toplum yapmak değil mi zaten. Artık silkelenip kendimize gelelim. Din düşmanlarının oyunlarına kanmayalım.
Rabbim sıratı müstakim ve sünneti seniyye yolundan ayırmasın cümlemizi. Alemlerin Rabbi olan Allah'a emanet olun. Saygı ve selamlarımla.

Açıp ta okumazsan Kuran'dan beş, on ayet.
Barınmaz yüreğinde ne vicdan, ne merhamet.

                                          ÖMÜR GÜRBÜZ

Etiketler: ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa